Hoe ik met Shiatsu in aanraking kwam.

Na een verhuizing in 2000, vond ik in een medisch centrum een folder met informatie over Shiatsu. Ik had geen idee van wat shiatsu inhield, maar maakte mijn eerste afspraak. Zo belandde ik in de praktijk van drs. Miriam Santos. Na de eerste behandeling was ik letterlijk sprakeloos. Nog nooit had ik mij zo kalm gevoeld. De spanning in mijn lichaam was verdwenen, het malen in mijn hoofd was gestopt. Ik bevond mij in een cocon van vredige stilte en wilde dit gevoel nooit meer kwijtraken. Er volgden nog vele shiatsu-afspraken en, volledig overtuigd van de heilzame werking van shiatsu, ben ik in 2002 zelf aan de 'Yoishiatsu'-opleiding begonnen. In 2005 heb ik mijn opleiding afgerond.

Miriam Santos is een gedreven docent en ambassadeur van shiatsu. Zij volgde haar opleiding in N. Y. bij Sensei Wataru Ohashi en voerde in New York  (van 1987 tot 1999) praktijk met hem als shiatsu consultant en docente in zijn opleidingscentrum. Na haar huwelijk met een Nederlandse leraar, startte zij in Nederland haar shiatsupraktijk en verbond daar later haar eigen opleidingsinstituut aan. Zowel Ohashi's 'Ohashiatsu' als Santos' 'Yoishiatsu' baseren zich op de 'Zen Shiatsu' van Masunaga. Shizuto Masunaga was een Japanse psycholoog die, door zijn heldere inzicht, bovendien de psychische extensies van de bestaande meridianen kon zien. Als klinisch psycholoog maakte hij de Japanse Shiatsu voor de Westerling toegankelijk, door de Oosterse betekenis van de interne organen, elementen en meridianen te verbinden aan de Westerse fysiologie.

Door de jaren heen heb ik veel geleerd van mijn docenten en collega's, maar vooral veel geleerd van mijn clienten. Na 15 jaar, heb ik mijn shiatsu-bevindingen samengevoegd in een eigen stijl. Zo werk ik nu in volledige vrijheid, maar met 'Zen Shiatsu' als basis en met aandacht en goede intentie naar u als client. Via de Oosterse filosofie en Vijf Elementen-theorie probeer ik  het leven toe te lichten en u te helpen het leven 'lichter' te maken.

Over mijzelf

Met mijn medemens voel ik diepe verbondenheid. Ik houd van inspirerende uitwisseling, van gezelligheid, lekker eten, lachen, van schoonheid, dansen en muziek. In de natuur vind ik helende stilte, geniet ik van landschappen vol wisselende kleur en ervaar ik intens hoe de wonderen van de seizoenen zich steeds weer opnieuw voltrekken. Wanneer je beseft dat bijna niets dat vanzelfsprekend lijkt, dat ook werkelijk is kun je de steeds weer tot leven komende natuur als een groot geschenk ontvangen.

Dankbaar ben ik voor gezondheid, voor mijn kind, mijn hechte band met familie, dierbare vrienden en collega's, voor hartverwarmende redders in nood, voor fijn werk en het vertrouwen van mijn clienten. Dankbaar voor alles dat zo gewoon lijkt, maar veel mensen nog steeds moeten ontberen.

In de afgelopen 20 jaar, heb ik mogen werken in de fysio-manuele- en orthomoleculaire praktijk van Joep Mathot te Hilversum, in praktijk Oshide in Nijeholtpade bij Bart Wintjes, bij Jeanette en Jerrell Waterval in hun Praktijk voor Oosterse Geneeskunde te Almere en in groepspraktijk Stay-Tuned aan de Luitgardeweg te Hilversum.

Sinds 2012 werk ik samen met Loes Koot van iCoaching en via iCoaching voor het UWV in re-integratie en interventie in ziektenwet trajekten. Vanaf  januari 2015 werk ik in het team van Loes Koot en Rinus Bedeker in 'Gebouw De Koningin' www.gebouwdekoningin.nl.

Sinds 2019 is er ook een samenwerkingsverband met psycholoog Arienne Klijn.

Voor uw informatie vindt u hieronder de opleidingen die ik heb gevolgd.Shiatsu Acupressuur Hilversum Babs Keyner

Ortho Instituut bij dr. Gert Schuitemaker
3-jarige opleiding
: Orthomoleculaire voeding en Orthomoleculaire geneeskunde + gedurende 24 jaar: bijscholingen, congressen, symposia en workshops.           

Hogeschool Voor Natuurgeneeskunde Arnhem HVNA: Regulier medische kennis: anatomie, fysiologie, pathologie 

A-licentie MBOG beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering Orthomoleculaire Geneeskunde van 2000 t/m 2015

Yoishiatsu instituut bij drs. Miriam Santos (FONG): 3-jarige opleiding Zen Shiatsu, Shiatsu Advanced, Zwangerschap Shiatsu, Oosterse diagnose + college's Vijf Elementen voeding en masterclass 'Shiatsu in the Hospital' door docent verbonden aan het 'Memorial Sloan Kettering Cancer Centre' te Manhattan New York.

     Verder:
  • 'Kum Nye’ Tibetaanse gewrichtenmassage – Tulku Lama Lobsang
  • Therapeutische massages – Vita Opleidingen Zeewolde
  • Aromatherapie bij drs. Harm Rijpkema CHI
  • Orthomoleculaire bijscholingen 2015-2020 o.a. via Vitamin Academy - Casper Oldenboom